skip to content

Tussenlicht

VERANDEREN IS GEEN SINE CURE

Soms voel je dat jij of je organisatie een stap moet maken, maar je weet niet hoe. Het systeem bepaalt immers wat gewoon is, probeert zichzelf in stand te houden en ziet veranderingen met argusogen tegemoet. Je staat dan op een onbekend kruispunt waar de koers niet meer voor je werkt en de complexe dynamiek afleidt van de wegwijzers (opties) naar morgen. Wie is er dan voor jou?

FOCUS OP HET OLIFANTENPAADJE

Daarbij ligt de bestemming (missie om te volbrengen) in het verleden en de opgave in het vandaag en morgen. En daartussen de (meestal verouderde) opvatting over hoe je van A naar B moet komen. Fusies en samenwerkingsverbanden met meerdere missies en opvattingen maken het extra complex. Echter voor elke situatie is een olifantenpaadje te vinden dat leidt tot een ander perspectief.

REBALANCE TO EMPOWER

En zo laten we op een unieke en enthousiasmerende manier de bestaande opvattingen even voor wat ze zijn, brengen de bestemming opnieuw in de actualiteit en zorgen dat het systeem weer het beschikbare menselijk potentieel (de bron) gaat dienen. Inclusief een maatwerk-implementatie die de transformatie (next step) daadwerkelijk vorm geeft.

 

SAMEN DE STAP MAKEN

Ontwikkelen naar een volgende fase betekent echter ook houvast vinden in situaties van onzekerheid en onhelderheid. Een onafhankelijke en verbindende ervaringskundige (de zgn 3e) staat je daarom bij om met een goed gevoel de stap te kunnen maken (inhaken en samen de bocht door). Hierbij is veel aandacht voor de duiding van de dynamiek en de inzet van het ongeziene potentieel.

RUIMTE VOOR THE NEXT GENERATION

1. Bijstaan van koersvraagstukken (waarheen)
2. Leiden van complexe veranderopgaven (next steps)
3. Coachen van professionals van morgen

Met een bedrijfspsychologische achtergrond, brede ervaring in overheid en bedrijfsleven en een opvallend andere (ecologische) kijk op zaken, zet ik me in voor vele directies, managementteams en personen die morgen het verschil willen maken. Ik richt me dan ook op ´the next generation´, het nog ongeziene potentieel dat de leefbare en duurzame samenleving van morgen realiseert. 

Up
K